Reiki og videnskab

Hvad sker der under en behandling?

Dr. Robert Becker og Dr. John Zimmerman lavede i 1980 nogle uafhængige undersøgelser af, hvad der sker, når mennesker får en Reiki behandling.

De fandt ud af, at det ikke bare er hjernebølgemønstre hos den, der behandler og den der bliver behandlet, der bliver synkroniseret i Alpha tilstand, som er karakteristisk for dyb afslappelse og meditation, men de pulserer også i enhed med jordens magnetiske felt, også kendt som 'Shuman Resonansen'. I de øjeblikke bliver det biodynamiske område i behandlerens hænder mindst 1000 gange større end normalt, og det er ikke et resultat af kroppens egen indre strøm, som man ellers kunne tro.

 

Toni Bunnell (1997) foreslår, at forbindelsen af energiområder mellem behandleren og jorden, giver behandleren lov til at trække på 'den uendelige energikilde' eller den 'universelle energi' gennem 'Shuman Resonansen'. Prof. Paul Davies og Dr. John Gribben debatterer i 'The Matter Myth (1991) kvantefysikkens syn på 'det levende univers', i hvilket alt er forbundet i et levende net af samhørighed. Alt dette støtter den personlige erfaring af at være 'et med' og i 'udvidet bevidsthed', når man har modtaget Reiki healing eller har healet sig selv.

 

Zimmerman i (1990) og Seto (1992) undersøgte yderligere det store pulserende magnetiske felt, der strømmer fra behandlernes hænder, mens de arbejder. De fandt ud af, at pulseringerne har de samme frekvenser som hjernebølgerne, og svinger op og ned fra 0,3 - 30Hz, centreret mest i 7 - 8 Hz Alpha tilstand. Uafhængige medicinske undersøgelser har vist, at de frekvenser stimulerer kroppen til at hele, med særlige frekvenser specielt egnede til forskellige væv. For eksempel så hjælper 2Hz nerve regenerering, 7Hz knoglevækst, 10Hz seneregenering, og 15 Hz hjælper formation af kapillærer.

Fysioterapeut udstyr baseret på disse principper er blevet fremstillet til at hjælpe blødt væv med at regenerere, og ultralyd teknologi er ofte brugt til at rense forstoppede arterier og smuldrede nyresten. Det har også været kendt i mange år, at et knæ bliver hjulpet til at hele, hvis man vikler en elektrisk ledning omkring bruddet.

 

Becker forklarer at 'hjernebølger' ikke bare er henvist til hjernen, men bevæ-ger sig gennem hele kroppens perineurale system, i de lag af forbundet væv, der ligger omkring alle nerver. Under en behandling begynder disse bølger af relativt svage pulseringer fra thalamus i behandlerens hjerne, at akkumulere styrke, mens de flyder til de perifere nerver i kroppen, inklusive hænderne. Den samme effekt reflekteres i den person, der modtager behandlingen. Becker foreslår, at det er dette system mere end noget andet, der heler sår og balancerer systemet. Dette fremhæver det helt specielle ved Reiki (og lignende terapier) - at det både er den der giver og den der modtager, der har fordel af behandlingen. Dette gør den meget effektiv.

 

Det er interessant at lægge mærke til at Dr. Becker lavede sine undersøgelser på mennesker fra vidt forskellige steder i verden, og ligegyldigt hvad de troede på og hvad deres kulturelle baggrund var, så fik de alle det samme resultat af behandlingen. En af grundene til Reikis voksende popularitet er, at det ikke påtvinger nogen speciel trosretning, og derfor kan den bruges af mennesker fra enhver baggrund og tro, eller slet ingen tro. Denne neutralitet gør den specielt velegnet til at blive brugt indenfor den medicinske verden (og i fængsler).